Hunter Douglas Blog

Hunter Douglas creates perfect harmony at £57m Royal Birmingham Conservatoire

wood grill ceiling

The new £57m Royal Birmingham Conservatoire is a world-class teaching and performance building, providing music students with unequalled facilities in the UK and Hunter Douglas was proud to play its part in its creation.

It was specified to design and manufacture a 281m2engineered solid wood (ESW) grill ceiling for the spacious foyer.

Working closely with the architect at Feilden Clegg Bradley Studios, the leading architectural products company created a ceiling comprising individual slats 26mm wide with a gap of 224mm. To provide a flat underside finish, even where there was a downstand in the soffit, Hunter Douglas advised using slats in both 100mm and 200mm depths.

The slats were finished in American Ash veneer and were coated with a UV-cured clear lacquer. The suspension system consists of rails and clips, which are easily fixed to the carriers, while the light fittings were independently suspended between the vertical slats.

For more information on our solid wood grill ceiling, please visit our website. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *